Inflyttning

Vid en flytt är det en hel rad saker att tänka på. Praktiska detaljer ska planeras och åtgärdas. Här följer några råd och tips.

Besiktning 

Kontrollera med Smefast att besiktning har genomförts innan du flyttar in.

Adressändring 

Adressen ändrar du genom att ringa Svensk adressändring på tel 020-97 98 99 eller anmäla flytt via deras hemsida, www.adressandring.se. Där har du också möjlighet att beställa adressändringskort. Du kan också göra flyttanmälan hos Skatteverket.

Glöm inte vänner och bekanta 

Meddela din nya adress till vänner, bekanta och arbetsgivare. Bank- och postgiro, försäkringsbolag, kreditgivare, föreningar, klubbar, bok- och tidningsförlag där du är medlem eller har prenumerationer.

Säg upp i god tid

Säg upp din gamla lägenhet så snart som möjligt. Gällande uppsägningstid står angivet i hyreskontraktet. Tänk på att du är skyldig att visa din lägenhet för kommande hyresgäster.

    

 

Att tänka på när man ska flytta

 

Tre månaders uppsägningstid

Som du kunde läsa om under Rättigheter & Skyldigheter måste du alltid säga upp ditt kontrakt skriftligt och uppsägningstiden är normalt tre hela kalendermånader. Observera att den månad du säger upp lägenheten inte räknas.

Beställ besiktning 

Du är skyldig att kontakta förvaltaren för besiktning av lägenheten senast en månad före avflyttning.

Före besiktning 

Samtliga utrustningsdetaljer som hör till lägenheten såsom dörrar, hatthylla, gardinbeslag m.m. måste finnas i lägenheten senast på besiktningsdagen. Parkettgolv och golv i badrum, wc och kök får inte vara dolda av heltäckande mattor. Vi reserverar oss för eventuella skador som vid besiktning döljs av mattor, möbler eller tavlor. Kostnader för reparationer av skador debiteras efter flyttning.

Före avflyttningen 

Tänk på att det är du som ansvarar för städningen när du flyttar. Nästa hyresgäst kan anmärka om städningen är dåligt utförd. Då kan du få betala för att någon annan rättar till städningen. Hela lägenheten ska vara väl städad. Glöm inte balkong, källarförråd, vindsutrymmen och garage. Vi har en bra checklista för städning. Dekaler och kontaktpapper ska vara borttagna. Vind- och källarförråd ska tömmas och städas. Dörröga, sjutillhållarlås m.m. får inte tas med. Förlorat tvättlås och nyckel debiteras.